Prognoza światowych trendów aromatów spożywczych

Przekazujemy Państwu przewodnik po najważniejszych kierunkach rozwoju w branży aromatów spożywczych. Przedstawiamy w nim kluczowe zmiany, które wpłyną na sektor w nadchodzącym roku – od naturalnych i funkcjonalnych kompozycji, przez personalizację doznań smakowych, po nowoczesne rozwiązania technologiczne.

OSMOCEAN PHYCOSKINⓇ

OSMOCEAN PHYCOSKINⓇ– naturalna innowacja dla zdrowia i piękna skóry!
Osmocean to nowoczesny surowiec kosmetyczny pozyskiwany z morskiego ekosystemu holobiontów, zawierający bioaktywne cząsteczki chroniące skórę przed czynnikami zewnętrznymi.

Syrop klonowy w proszku

Naturalna słodycz, bogactwo składników odżywczych i wygoda użytkowania – to tylko kilka powodów, dla których syrop klonowy w proszku zdobywa serca producentów. Idealny do przemysłu cukierniczego, mięsnego i innych zastosowań. Sprawdź, co możemy Ci zaoferować!👉

GRZANKI INSTANT – skrojone pod klienta

Grzanki instant to niezastąpiony dodatek dla producentów zup, a w szczególności właśnie zup instant. Wzbogacają gamę dań błyskawicznych o dodatkowe walory smakowe. Poprzez swoją chrupkość urozmaicą wrażenia sensoryczne dania.
Więcej szczegółów znajdziecie w naszej ulotce.

Olejki eteryczne – pozyskiwanie, właściwości, korzyści technologiczne

W branży spożywczej, zarówno w produkcji żywności, jak i w codziennym gotowaniu, istnieje wiele metod dodawania smaku i aromatu produktom oraz potrawom. Olejki eteryczne i aromaty są popularnymi składnikami, które często pełnią tę rolę. Chociaż oba dodają intensywność smaku i zapachu, warto pamiętać o pewnych różnicach między nimi.