Olejki eteryczne – pozyskiwanie, właściwości, korzyści technologiczne

W branży spożywczej, zarówno w produkcji żywności, jak i w codziennym gotowaniu, istnieje wiele metod dodawania smaku i aromatu produktom oraz potrawom. Olejki eteryczne i aromaty są popularnymi składnikami, które często pełnią tę rolę. Chociaż oba dodają intensywność smaku i zapachu, warto pamiętać o pewnych różnicach między nimi.

Phycosphere Biodynamic Technology (PBT) – opatentowana sztuka naśladowania natury.

Phycosphere Biodynamic® Technology (PBT) – opatentowana sztuka naśladowania natury.  Odkryj moc holobiontów fitoplanktonu. Od 3700 milionów lat w oceanach rozwija się niezwykła współpraca między mikroorganizmami, takimi jak fitoplankton – pierwszymi żywymi organizmami na Ziemi. Dzięki nowoczesnej technologii PBT potrafi naśladować tę naturalną synergię i pozyskiwać z niej wyjątkowe substancje aktywne. Skutecznie wspierają one walkę z […]

Olej palmowy RSPO

Olej palmowy jest jednym z najczęściej stosowanych olejów roślinnych w przemyśle spożywczym, kosmetycznym i chemicznym. Oferuje wiele korzyści, takich jak odporność na temperaturę, neutralny smak i zapach, a także stabilność oksydacyjną, które pozwalają na łatwe przetwarzanie produktów.

Przegląd surowców kosmetycznych do skóry dojrzałej

Najbardziej dochodowym rynkiem w zakresie pielęgnacji skóry jest rynek skóry dojrzałej. W czasach, kiedy wizerunek jest ważniejszy niż kiedykolwiek wcześniej, zdrowy, młody wygląd skóry jest czymś wysoce pożądanym. Oprócz zdrowej diety, aktywności fizycznej, odpowiedniej higieny snu, klienci szukają rozwiązań na ,,zmarszczki” w kosmetykach. Jakich surowców kosmetycznych szukać w składach kosmetyku, aby utrzymać lub odzyskać młody wygląd?

kwas hialuronowy jako suplement

KWAS HIALURONOWY JAKO SUPLEMENT DIETY

Z przyjemnością chcielibyśmy Państwa zachęcić do zapoznania się z nowym surowcem naturalnym w ofercie Kaczmarek-Komponenty, produktem naszego partnera handlowego- firmy Contipro.
Nutrihyl, bo o nim mowa to wysokiej jakości kwas hialuronowy otrzymywany w wyniku fermentacji niehomolitycznych szczepów drobnoustrojów Streptococcus equi. Więcej informacji na ten temat znajdziecie Państwo w naszej ulotce.