Drodzy Państwo,
opracowaliśmy kolejny już trendbook, w którym dzielimy się naszymi spostrzeżeniami dotyczącymi trendów dla przemysłu spożywczego na rok 2022. Bazowaliśmy zarówno na obserwacjach naszych klientów, dostawców i konsumentów, jak i tendencjach widocznych na globalnym rynku.
Z pewnością korelacja pomiędzy odżywianiem a zdrowiem i dobrym samopoczuciem staje się coraz wyraźniejsza. Zwiększona świadomość konsumentów wpływa na decyzje zakupowe, co z kolei motywuje producentów do ciągłego poszukiwania nowych sposobów na zdrową żywność. Etykiety wywołują coraz głębsze zainteresowanie, a konkretnie zawarte w nich informacje o: składzie, pochodzeniu surowców, czynnikach etycznych i ekologicznych.
Konsumenci mają na uwadze nie tylko swoje zdrowie, ale także dobro zwierząt i środowiska, stąd stale rosnąca popularność fleksitarianizmu, wegetarianizmu i weganizmu. Produkty odzwierzęce coraz częściej są zastępowane tymi pochodzenia roślinnego.
W naszym trendbooku opieraliśmy się na surowcach dostępnych w ofercie Kaczmarek Komponenty i aplikacjach, w których mogą znaleźć zastosowanie. Liczymy, że treści zawarte w tej publikacji okażą się dla Państwa interesujące, a może nawet zainspirują do opracowania nowych, przełomowych na rynku spożywczym produktów.
______
Link: https://landing.mailerlite.com/webforms/landing/m3h6h9