Kaczmarek – Komponenty oraz Nomi Biotech Corporation zapraszają na webinar poświęcony innowacyjnej technologii nabiału nutraceutyczno-probiotycznego MILCU.
Jogurty nutraceutyczno-probiotyczne to nowoczesna żywność funkcjonalna – połączenie funkcjonalności produktu spożywczego i suplementu diety (nutraceutyku).
Unikatowa technologia została opracowana przez Nomi Biotech Corporation Sp. z o.o. we współpracy z dr inż. Magdaleną Buniowską (Zakład Technologii Mleczarstwa Instytutu Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego) w oparciu o dyspergowalną, biodostępną formulację kurkuminoidów NOMICU® L-100.
Innowacyjna formulacja kurkuminy NOMICU® L-100 do zastosowania w produktach nabiałowych cechuje się:
– neutralnym smakiem i zapachem,
– zwiększoną stabilnością mikrobiologiczną i wydłużonym shelf-life jogurtów,
– naturalnym i trwałym kolorem,
– ultra wysoką biodostępnością kurkuminy,
– pełną funkcjonalnością nutraceutyczną,
oraz potwierdzonym wynikami badań: działaniem przeciwwirusowym, wzmacnianiem odporności, działaniem przeciwzapalnym.
Wydarzenie poprowadzą Jarosław Fiuczek (Kaczmarek – Komponenty) oraz dr Jakub Urbański i dr inż. Magdalena Buniowska (Nomi Biotech Corporation).
Webinar odbędzie się już 11 maja 2022 r. o godzinie 13:00
______