Kaczmarek – Komponenty oraz Nomi Biotech Corporation zapraszają na webinar poświęcony innowacyjnej technologii nabiału nutraceutyczno-probiotycznego MILCU.

 

Jogurty nutraceutyczno-probiotyczne to nowoczesna żywność funkcjonalna – połączenie funkcjonalności produktu spożywczego i suplementu diety (nutraceutyku).

Unikatowa technologia została opracowana przez Nomi Biotech Corporation Sp. z o.o. we współpracy z dr inż. Magdaleną Buniowską (Zakład Technologii Mleczarstwa Instytutu Technologii Żywności i Żywienia Uniwersytetu Rzeszowskiego) w oparciu o dyspergowalną, biodostępną formulację kurkuminoidów NOMICU® L-100.

Innowacyjna formulacja kurkuminy NOMICU® L-100 do zastosowania w produktach nabiałowych cechuje się:

– neutralnym smakiem i zapachem,
– zwiększoną stabilnością mikrobiologiczną i wydłużonym shelf-life jogurtów,
– naturalnym i trwałym kolorem,
– ultra wysoką biodostępnością kurkuminy,
– pełną funkcjonalnością nutraceutyczną,
oraz potwierdzonym wynikami badań: działaniem przeciwwirusowym, wzmacnianiem odporności, działaniem przeciwzapalnym.

 

Wydarzenie poprowadzą Jarosław Fiuczek (Kaczmarek – Komponenty) oraz dr Jakub Urbański i dr inż. Magdalena Buniowska (Nomi Biotech Corporation).
Webinar odbędzie się już 11 maja 2022 r. o godzinie 13:00

 

______

Link: https://morelouder119.clickmeeting.com/milcu-innowacyjna-technologia-nabialu-nutraceutyczno-probiotycznego/register?_ga=2.170080672.1679207164.1651515750-132369405.1649677434